marți, 31 august 2010

Vrei sa-ti placa jobul tau?

Probabil te intrebi de ce te afli in acest moment in compania si in pozitia in care esti acum si nu iti place deloc sau de ce te chinui de ceva vreme sa iti gasesti un loc de munca care sa-ti satisfaca criteriile sincere si corecte.
Raspunsul e simplu: tu ai atras locul de munca in care esti acum sau din care tocmai ai plecat si nu stii incotro sa o iei.
Tu esti responsabil de ceea ce ti se intampla. Acum si aici. DECIDE ACUM ce vrei sa faci din punct de vedere profesional. Pentru a-ti usura incursiunea iti propun un exercitiu.
Ia o foaie de hartie si un pix, citeste intrebarile de mai jos si raspunde imediat cu maxima sinceritate. Iata intrebarile:

1. Ce stii tu sa faci?
2. Ce poti tu sa faci?
3. Ce vrei tu sa faci?
4. Pentru cine vrei tu sa lucrezi?
5. Cand vrei tu sa incepi sa lucrezi la jobul / proiectul etc. ?

Daca ai raspuns acum putem merge mai departe.
Ce simti tu acum?
Esti fericit/a? Multumit/a?

Ai vreo teama, vreo indoiala? Daca raspunsul la aceasta intrebare e afirmativ iti sugerez sa identifici ce anume te face sa simti asta. Daca nu reusesti singur/a roaga pe cineva sa te ajute: un mentor, un coach.
Dupa ce ai clarificat ce anume te facea sa-ti fie teama si ai inlocuit cu gandul / actiunea cu un gand care te face multumit, mergem mai departe.
Pretinde ca ai jobul la care visezi. Asuma-ti sentimentul pe care ti-l da faptul ca ocupi acel Job Ideal. Simte cu tot corpul tau emotia placuta, satisfactia pe care ti-o da faptul ca esti in locul care iti place si faci ceea ce iti place. Vizualizeaza rezultatul, simte emotia.
Acum verifica daca e potrivit pt tine. Pune-ti singur/a intrebarea ca sa afli daca intradevar e ceea ce ai nevoie pentru ca tu sa fii implinit/a din punct de vedere profesional.
E totul asa cum ai visat? Daca da, mergem mai departe parcurgand ultimii doi pasi:

6. Detaseaza-te !
7. ACTIONEAZA ACUM !

Pentru garantia succesului am sa-ti spun secretul meu: FII CONSECVENT. Despre asta am vorbit mai pe larg intr-un articol anterior.
Cu drag,
Ionelia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu